موتور جستجوی گوگل چگونه کار میکنند ؟
این سوالی است که ذهن بسیاری از کابران این موتور جستجوی قدرتمند را درگیر خود کرده است. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کنند؟ موتور جستجوی گوگل برای اینکه نتایج جستجو را به کاربر نشان دهد، باید تمام نتایج رو بر اساس امتیازاتی که دارند رده بندی کنند و در یک لیست به کاربر تحویل دهند. رده بندی صورت گرفته، براساس یک سری الگوریتم های گوگل و فاکتورهایی است که این وب سایت ها رده بندی می کنند که باعث میشود تا بهترین وب سایت ها در صدر نتایج قرار بگیرند. اما اینکه در پشت پرده این نتایج چه می گذرد و نحوه کار این موتورها به چه شکل می باشد در ادامه مقاله بیشتر درمورد آنها توضیح خواهیم داد.

بخش اول (Crawling and indexing)
در بخش اول اینگونه باید توضیح داد هنگامی که شما یک عبارت را در گوگل سرچ می کنید کمتر از یک ثانیه گوگل، لیستی از موضوعات دسته بندی شده را در اختیار شما قرار می دهد. ممکن است شما فکر کنید که گوگل بر اساس آن عبارت در وب سایت ها دنبال موضوع میگردد، درحالی که اینطور نیست، اگر قرار بود گوگل به این شیوه جستجو کند ماه ها زمان میبرد. با توجه به بالا بودن تعداد سایت ها و صفحات واقعیت این است که گوگل صفحات را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره و با توجه به موضوع دسته بندی می کند. وقتی شما یک موضوع را جستجو می کنید گوگل به تمامی این صفحات سر نمی زد بلکه هرکدام ازین صفحات دارای یک فرمت خاص هستند که گوگل با دیدن آنها متوجه می شود که مربوط به چه موضوعی می باشند. به نوعی برای تک تک صفحات ما پرونده ای وجود دارد که نام INDEX را به خود گرفته است بطوریکه در هنگام جستجوی گوگل خیلی راحت، سریع و با توجه به این پرونده ها نتیجه را سریعاً به مخاطب نمایش می دهد. در ادعایی که خود گوگل دارد بیش از 60 تریلیون صفحه ایندکس شده را در بانک های اطلاعاتی خودش دارد.
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که منظور از این ایندکس کردن چیست؟
به این صورت است که گوگل وارد یک صفحه از سایت شما می شود و مطالب را ذخیره می کند و این کار باعث می شود که گوگل بصورت خودکار از محتوای جدید سایت شما با خبر شود. چنانچه مخاطبی در جستجوی عبارات مرتبط باشد سایت شما را معرفی می کند و به کابر پیشنهاد می دهد. جالب است بدانید که گوگل ربات هایی به نام خزنده یا همان crawling را دارد که از یک صفحه به صفحه ای دیگر می رود که به صورت لینک به هم پیوند شده اند و تمام آنها را در بانک اطلاعاتی خودش ذخیره می¬کند؛ یعنی زمانی که ربات های گوگل به صفحه ای می روند اگر در آن صفحه لینکی وجود داشت به صفحه لینک می روند و آن را ایندکس می کنند. اما اگر نبود صفحه را ترک می کنند پس اهمیت لینک، در بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو از اهمیت بالایی برخوردار است.

بخش دوم(How Search algorithms work)
اما منظور از این الگوریتم ها چه چیزی هستند باید گفت که این ها در واقع فاکتورهایی هستند که گوگل بر اساس آنها به صفحات سایت ها رتبه می دهدبه این نکته توجه داشته باشید که سرچ در گوگل تنها به منظور تایپ کردن نیست، بلکه شما می توانید از طریق صدا و تصویر هم مطالب خود را جستجو کنید. زمانی که شما موردی را جستجو می کنید در حین جستجو وقتی که هنوز دکمه جستجو را فشار نداده اید گوگل به شما پیشنهاداتی نیز می دهد. همچنین نیز گوگل سعی می کند از نظر املاء عبارت جستجوی ما را تصحیح نماید و یا پیشنهادات دیگری به شما بدهد. از موردهای دیگر می توان به این اشاره کرد که گوگل در هنگام جستجو به مترادف های عبارت جستجو هم می پردازد و نتایج جستجو را بر اساس کلمه مترادف نمایش می دهد، به این شکل گوگل سعی می کند درک بهتری از جستجوی ما داشته باشد. یکی از مهم ترین ویژگی در رتبه بندی صفحات، کیفیت آنهاست. به عبارتی دیگر، منظور کیفیت وب سایت ها و کیفیت صفحات است به شکلی که وقتی شما عبارتی را برای جستجو وارد مرورگر می کنید، وارد دیتابیس گوگل می شود و گوگل با توجه به آن صفحات را لیست بندی می کند اما بخاطر اینکه نمی تواند همه را یکجا نشان دهد آنها را رتبه بندی می کند.
به روز بودن صفحات از فاکتورهای مهمی است که از در سئو سایت بسیار تاثیر گذار می باشد. در واقع گوگل برای نشان دادن صفحات به روز بسیار جدی است. گوگل در نتایج خود یک فیلتری دارد به نام فیلتر حذف صفحات مضر دارد. گوگل صفحات مضر را از نتایج حذف می¬کند. به عنوان مثال نتایجی که برای افراد زیر 18 سال مضر است را از نتایج گوگل حذف می کند اما گوگل چگونه به سن کاربران دست پیدا می¬کند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که اگر در مرورگر کروم خود به جیمیل تان لاگین شوید گوگل با استفاده از اطلاعات شما که در جیمیل ذخیره کرده اید، متوجه میشد شما در چه رده سنی قرار دارید و مشخص می کند که چه نتایجی برای کاربران زیر 18 سال مضر می باشد. گوگل در بین الگوریتم های خود الگوریتمی دارد که موقعیت جغرافیایی کاربران را نمایش می دهد و سعی می کند در نشان دادن نتایج خود مطالبی را که کاربردی تر می باشند را به کاربران نشان می دهد.
زبان ورودی یکی دیگر از فاکتورهای جستجو در گوگل می باشد به این شکل که اگر عبارت شما از فاکتورهای آن گذشت ممکن است که وب سایت شما در صدر نتایج قرار نگیرد همچنین نتایج را به شکل های مختلف به نمایش بگذارد.