چرا نباید شبکه های اجتماعی را به عنوان بستر اصلی برای کسب وکار در نظر گرفت؟!
یکی از سوالاتی که ممکن است شما را در هنگام شروع کسب و کار جدید با چالش مواجه کند، این است که برای ورود به دنیای دیجیتال، سایت بهتر است یا شبکه اجتماعی. امروزه بسیاری از کسبوکارها هستند که تنها از طریق شبکههای اجتماعی اقدام به فروش میکنند در نتیجه باید گفت به راحتی نمیتوان به آنها اتکا کرد. بلکه یک کسبوکار تجاری باید ضمن داشتن شبکههای اجتماعی و فعالیت در آن، سایت مربوط به خود را نیز داشته باشد تا مخاطب ضمن ورود به آن بتواند ارتباط بیشتری با صاحبان شرکت برقرار کند و همچنین سبب کسب اعتماد مشتری شود. به همین خاطر نمیتوان گفت که شبکههای اجتماعی بهترین بستر اصلی برای تبلیغات و بازاریابی هستند.

دلایل قابل اتکا نبودن شبکه های اجتماعی
توجه داشته باشید که به هیچ عنوان شبکههای اجتماعی را گزینه اصلی برای خرید نگذارید دلایل زیادی وجود دارد که نباید کسبوکارها را روی شبکههای اجتماعی بنا کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم که شما را برخی از این دلایل آشنا کنیم.
1-خطر فیلترینگ
وجود فیلترینگ باعث میشود که شما مشتریان خود را از دست بدهید. در حال حاضر همانطور که مشاهده میکنید تلگرام در ایران فیلتر شده است چه بسا ممکن است این فیلترینگ برای سایر برنامههای اجتماعی دیگر به ویژه اینستاگرام هم رخ دهد.

2-عدم داشتن امکانات کافی
اینستاگرام صرفاً به شما قابلیت درج تصویر و متن را میدهد. شما نمیتوانید برای محصولات یا سرویسهای خود دسته بندی تعریف کنید و بحث پرداخت آنلاین را نمیتوانید داشته باشید. موضوع بعدی این است که داشتن یک وبسایت به شما کمک میکند تا اعتبار بیشتری کسب کنید و حرفهایتر به نظر بیایید.

3-از دست دادن موتور جستجو گوگل
داشتن یک وبسایت کمک زیادی به شما میکند به این صورت که کاربران زیادی همواره برای جستجوی مطالب خود سعی میکنند که ابتدا سراغ گوگل بروند و در صورت نداشتن وبسایت، شما موتورهای جستجو را از دست خواهید داد. توجه داشته باشید که یکی از راههای افزایش فروش، داشتن وبسایت است که در بازاریابی کمک زیادی را به شما خواهد کرد.

4-هر ابزاری مخاطب خودش رو داره!
همه ما میدانیم که امروزه هرکدام از شبکههای اجتماعی مخاطب خاص خود را دارد این بدین معنی نیست که مشتری شبکه اینستاگرام مشتری تلگرام و وبسایت شما نیز باشد وبالعکس. شما باید برای جذب مشتری در همه حوزهها فعالیت داشته باشید و تنها روی یک حوزه فعالیت نکنید. زیرا در این صورت بسیاری از مخاطبان خود را از خواهید داد. برای مثال اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که کاربران به قصد تفریح و به اشتراک گذاری لحظاتشان، از آن استفاده میکنند درحالیکه کاربرانی که دنبال مطالب جدید هستند و هدف آنها خرید میباشد احتمال دارد از اینستاگرام استفاده نکنند و سراغ گوگل و یا وبسایتهای دیگر بروند. سعی کنید در حوزه کاری خود حتماً تمام کانالها را پوشش دهید و از تمام حوزههای ممکن، اقدام به بازاریابی و فعالیت کنید.

اعتماد کاربران
داشتن یک وبسایت باعث افزایش اعتماد کاربران شما خواهد شد به این منظور که کاربران وقتی به وبسایت شما مراجع میکنند میتوانند اطلاعات را به طور کامل دریافت کنند همچنین هرزمان که بخواهند میتوانند به شما دسترسی داشته باشند این برقرای رابطه، نقطه آغاز سود دهی برای شما خواهد بود. گاهی نداشتن وبسایت برای یک کسبوکار به منزله پایان کار اوست. به خاطر داشته باشید که وبسایتها همیشه دارای امکانات بیشتری هستند و بحث پرداخت آنلاینها قابل ردیابی و رهگیری میباشد. وبسایتهایی دارای نماد الکترونیک هستند که کامل تحت نظراند و هیچگونه تخلفی را نمیتوانند انجام دهند و با کوچکترین تخلفی باهاشون برخورد میشه و قابل پیگیری اند.

شبکه های اجتماعی ابزار بازاریابی هستند، نه پایه کسب و کار
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شما برای شروع یک کسب وکار حرفهای نیازمند یک پایه و اساس هستید که پایه و اساس شما را تنها وبسایتها فراهم میکنند. بطور قطعی میتوان گفت که شبکههای اجتماعی بهترین راه بازاریابی نیستند. توجه داشته باشید وبسایتی که طراحی میکنید شامل تمام محصولات و خدمات شما باشد همچنین اطلاعات کاملی از شما شامل: نمونه کارهایتان، نظرات مشتریان وپروژههایی که انجام دادهاید را دارا باشد. استفاده از این ابزار باعث میشود تا کاربرانی که در آن حوزهها هستند شما را ببینند و در نهایت کاربران را وارد وبسایتتان کنید تا از آن طریق بتوانید محصول و خدمات خود را به آن ها عرضه کنید.
شاید شما در ابتدا برای ایجاد وبسایت واهمه داشته باشید و فکر کنید که باید هزینهی زیادی را متقبل شوید در واقعیت باید گفت که نگران چیزی نباشید چرا که بهترین راه دسترسی شما با مخاطبانتان، همین وبسایتها هستند و مطمئن باشید وبسایتها تمامی هزینههای شما را برمیگردانند. داشتن وبسایت خیال شما را از چندین جهت راحت میکند، اول اینکه شما موتورهای جستجو را در اختیار دارید و قشر زیادی از کاربران هدفمند یعنی کاربرانی که قصد خرید محصولات شما را دارند از این طریق وارد وبسایت شما میشوند که این روش به خاطر اینکه خود کاربر شما را پیدا کرده است احتمال فروش سرویس و محصولات شما را بالا میبرد.

پس پیشنهاد ما به شما این است که اگر میخواهید یک کسب وکار حرفهای آغاز کنید، اولین قدم برای رسیدن به هدف بازار، داشتن یک وبسایت حرفهای میباشد. اما اگر تنها بخواهید با یک پیج یا یک کانال شروع کنید باید آمادگی مقابله با هر اتفاق غیر قابل پیش بینی را داشته باشید.
شاید پیجها و کانالهای خوبی دیده باشید که اعضای خوب و فروش خوبی دارند به همین دلیل شما نیز به داشتن یک پیج اکتفا کنید. اما توجه داشته باشید که اگر در حال حاضر این میزان فروش را در یک پیج یا یک کانال دارید مثلا x تومان خیلی راحت میتوانید با داشتن یک وبسایت آن را تبدیل به 3x تومان کنید و فروش خود را افزایش دهید. شما میتوانید برای دسترسی به بهترین وبسایتها وطراحی قالب یکوبسایت از ما((نماگران آینده هوشمند)) کمک بگیرید.