هاست چیست؟
هاست به زبان انگلیسی به معنای میزبان است.
اگر دقت کرده باشید شما برای طراحی سایت خود نیازمند این هستید که از وب سایت های میزبان یک هاست خریداری کنید که این هاست ها به قدرت پردازنده، رم و فضای سرور همچنین میزان استفاده وب سایت ها از منابع وابسته است . هاست دو نوع است، یکی هاست لینوکس که زبانش زبان برنامه نویسی می باشد و از php پشتیبانی می کند و یکی هم هاست ویندوز که زبان آن از Asp پشتیبانی می کند. هر مدیر باید برای خود یک برنامه داشته باشد و مدیر سایت باید بتواند بصورت جدا وب سایت خود را مدیریت کند. می توان گفت در حالت کلی فضای وب سایت ها بیشتر پایگاه داده و ایمیل می باشد. و برای سرورهایی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند cPanel یکی از محبوب ترین نرم افزار های شناخته شده در این زمینه می باشد، که امکانات فوق العاده ای به کاربر می دهد.

تمامی فایل های یک وب سایت اعم از فایل های اسکریپتی یا چند رسانه ای و ... بر روی فضای هاست قرار می گیرد، که مدیر وب سایت می تواند برای انتقال فایل ها از File Manager در داخل cPanel و یا نرم افزار FTP استفاده کند. این نرم افزارها با پروتکل FTP و معمولا با پورت 21 به سرور وصل می¬شوند و کاربرمی تواند فایل های مشخص شده را انتقال دهد. یکی از نکات مهم در زمینه استفاده از هاست، این است که از امنیت آن خاطر جمع باشید برخی از مدیران به این وضوع اهمیتی نمی دهند و از نرم افزارهای دیگر برای امنیت وب¬سایت خود استفاده می کنند درحالیکه می توانند آن را به بهترین شکل ارائه دهند. پایین بودن این امنیت به این خاطر است که مدیران از یک سرور چندین استفاده را می کنند به این صورت که چند وب سایت را روی یک سرور قرار می دهند و یا در اصطلاح از هاست اشتراکی استفاده می کنند.
دسته بندی انواع هاستینگ، در ادامه شما را با چندین هاست آشنا خواهیم کرد:
1. میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
اولین هاستینگ میتوان به میزبانی وب اشتراکی اشاره کرد. وب اشتراکی همانطور که در مطالب بالا گفته شد هاست اشتراکی است به این ترتیب چند وب سایت را روی یک سرور می گذارند که اکثر شرکت ها بدلیل کم هزینه و مقرون به صرفه بودن، هم از این روش استفاده می کنند. این نوع میزبانی وب از جمله اقتصادی ترین نوع روش های وب هاستینگ می باشد. به این میزبانی در حقیقت میزبانی مشتق و هم میزبانی مجازی می گویند.
2. نمایندگی میزبانی وب(Reseller Web Hosting)
در این روش میزان مشخصی از هارد دیسک و پهنای باند سرور میزبان که وب سایت شما روی آن قرار دارد از طرف شخصی به شما تخصیص داده می شود. در حقیقت شما می توانید، خود منابع تخصیص داده شده را به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کنید.
3. میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)
یکی دیگر از میزبانی ها استفاده از میزبانی وب رایگان هست که بیشتر برای افرادی استفاده می¬شود، که مبتدی هستند و قدرت خرید وب اشتراکی را ندارند. و معمولا در جهت تبلیغات ارائه می شوند.
4. میزبانی سرور مجازی (VPS)
در حقیقت میزبانی سرور مجازی می تواند مدیریت بشود یا نشود همچنین به دلیل یکی بودن سرور، به چند سرور دیگر آن را تقسیم می کنند، این تقسیم بندی از طریق سرور مجازی صورت می گیرد. در واقع هرکدام ازین تکه ها به مشتریان خاص داده می شود.
5. میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
استفاده از سرورهای اختصاصی باعث می شود تا شرکت های بزرگ ازین سرورها استفاده کنند، دلیل آنها این است که می توانند هرکار که خواستند روی آن انجام دهند.در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده می شود که بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وب سایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری تنها فردی است که از سرور وب استفاده می کند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند: راه اندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری می باشد.
6. فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)
میزبانی سرور مقداری شبیه سرور اختصاصی می باشد، با این تفاوت که در این میزبانی، مشتری مالک سرور می شود و راه اندازی آن هم بصورت فیزیکی است که در محل کاربر و در قفسه rack صورت می¬گیرد. این سرویس ممکن است از بقیه ی روش ها گران تر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سخت افزار ممکن است فوایدی نیز داشته باشد.
7. میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)
یکی از محبوب ترین میزبانی ها استفاده از میزبانی وب ابری است، که وب سایت مشتری همیشه در اوج است. این میزبانی، به میزبانی جدولی نیز معروف است. در این روش چندین سرور وجود دارد که حداقل یکی از آنها برای حمل بار در دسترس است. به طور مثال زمانی که مشتری به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد می تواند فوراً آن را از وب ابری بگیرد. البته بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده آزاد می گردد.
8. میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)
یکی دیگر از میزبانی ها روش خوشه ای می باشد که مانند میزبانی ابری است با این تفاوت که چندیدن سرور مشغول فعالیت هستند و وقتی یکی از این سرورها از کار افتاد یک سرور دیگر شروع به فعالیت می کند. این روش ازسرویس هاست، امکاناتی مانند: کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت را با بهره وری و افزونگی بالاتری در اختیار مشتری قرار می دهند.