چطور در نور ضعیف، حرفه ای عکاسی کنیم؟
عکاسی درنور کم همیشه به معنای عکس گرفت در شب نیست بسیاری از فضاها هستند که به دلیل نورکم نمی توان عکس با کیفیتی گرفت باتوجه به یکسری از ترفندها میتوان گرفتن عکس های با کیفیت در شرایط نورکم را امکان پذیر کرد.از آنجا که محدودیت های عکاسی با موبایل کمی بیشتر از دوربین های حرفه ای است، عکاسی در نور کم با موبایل فوت و فن کوزه گری دارد.
برای عکاسی در نور کم، باید کمی دندان سر جگر بگذارید و صبر داشته باشی، سعی کنید بهترین زاویه ها برای عکاسی را پیدا کنید. مرحله آشکارسازی تصویر (exposure) کمی زمانبر است و در پی کوچکترین حرکتی از سمت سوژه ممکن نویز و تاری مهمان ناخوانده عکس هایتان شود. بهتر است برای رفع این مشکل تنظیمات خود را در حالت دستی قرار دهید و از حالت خودکار در بیاورید تا عکس شما با بالاترین کیفیت ثبت شود.

به تنظیمات ایزو توجه ویژه داشته باشید
به طور کلی ایزو (ISO) در دوربین، میزان حساسیت دوربین به نور را تعیین میکند. هرچه مقدار ایزو بالاتر باشد، عملکرد دوربین سریعتر و بهتر می شود و در تشخیص صحنه و سوژه تند و تیزتر عمل میکند. در این میان ایزو چه کاره است ؟
اگر در محیطی هستید که با نور کم مواجه اید در مرحله اول باید سعی کنید که ایزو خود را بالا ببرید. چون با این کار میتوانید عکس با کیفیت تری ثبت کنید. البته چیزی که به آن باید توجه کرد این است که با این کار ممکن است نویز هایی روی تصویر شما ظاهر شوند که جای نگرانی نیست شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای ویرایش عکس آنها را درست کنید.
در افزایش میزان ایزو حد تعادل را رعایت کنید و تا حدی افزایش دهید که کمترین میزان نویز متوجه عکس های شما شود. تعداد زیادی از دوربینهای امروزی این قابلیت را دارند که تصاویری با کیفیت حداقل سطح 800 ایزو در اختیار شما قرار دهند. این نکته را فراموش نکنید که داشتن سه پایه در نور کم کمک زیادی به شما میکند و مانع از تاثیر لرزش دستتان در عکس میگردد و از افزایش تاری و نویز جلوگیری میکند.

از حالت HDR غافل نمانید
این حالت به شما این امکان را میدهد که بین قسمت های تاریک و روشن تصاویر خودتعادل ایجاد کنید، این حالت به این شیوه ای عکس برداری میکند که دوربین شما بصورت متوالی عکس میگیرد و از ترکیب انها بهترین سایه روشن ها را خواهید داشت.
سه نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است این است و باید به آن توجه داشت این است که:
1-دقت داشته باشید که طی دو یا سه بار عکاسی متوالی سوژه عکاسی بی حرکت باشد.
2-استفاده از این حالت برای عکاسی منظره غوغا میکند.
3-برای فعال کردن این حالت، به بخش Settings یا Camera Scenes مراجعه کنید.

راه حلی به نام زمانسنج
لرزش دست ها حین عکاسی مسئله ای اجتناب ناپذیر است. لرزیدن دست نتیجه ای جز تاری و نویز ندارد. عکاسی در نور کم و لرزیدن دست باعث میشود که عکس شما چنگی به دل نزد .به همین دلیل پیشنهاد بر این است که از سه پایه ها برای عکاسی خود استفاده کنید. زمانی که سه پایه در دسترس نبود شما باید از تثبیت بودن تصویر خود اطمینان حاصل نمایید و یا میتوانید از مکان های ثابت و محکم برای قرار دادن دوربین استفاده کنید. همچنین استفاده از زمان سنج ها که بازه زمانی 5 تا 30 ثانیه ای دارند و برای هر نوع عکاسی آماده اند.
استفاده درست از فلاش
یکی دیگر از راه هایی که میتواند به شما برای بهتر شدن عکس هایتان کمک کند استفاده از فلاش است. نکته مهم در این جاست که فلاش ممکن است کیفیت عکس شما را چندان بهبود نبخشد و یا حتی ممکن است در طولانی مدت عکس های شما را غیر طبیعی نشان دهد. بسیاری از عکاسان تازه کار در شرایط نور کم اولین چیزی که به ذهنشان میرسد، استفاده از فلاش است. فلاش دوربین ممکن است در برخی موارد به کمک عکاس بیاید اما اگر سوژه به دوربین نزدیک باشد و فلاش از نزدیک ترین فاصله زده شود نتیجه شما را شگفت زده خواهد کرد. سوژه به حدی روشن و سفید می شود که رغبت نخواهید کرد حتی چند ثانیه ای آن را تحمل کنید. در نتیجه برای استفاده از فلاش در محیط کم نور، حواستان به فاصله بین دوربین و سوژه باشد. فاصله منطقی سوژه با فلش نور تند و لحظه ای فلاش را به صورت یکنواخت به همه بخش ها می رساند.