چگونه تبلیغ کنیم و چگونه تیزر تبلیغاتی بسازیم تا بهترین نتیجه را بگیریم؟
اگر بخواهیم صادق باشیم باید این طور بگوییم که تبلیغاتی که بدون برنامه ریزی و خود به خود منجر به بالارفتن فروش شود کاملا به صورت اتفاقی این نتیجه را رقم زده است.
معمولا بیشتر صاحبان کسب وکارهای اینترنتی به خصوص فروشگاه های اینترنتی باطراحی بنرهای تبلیغاتی و یا پوستر تصاویری که مربوط محصول، اجاره کردن پست های ثابت و بسیاری دیگر از راه های تبلیغاتی به تبلیغ محصول خود می پردازند. اما یک سوال اساسی وجود دارد؛ با قطع این روند چه تغییری در فرایند فروش به وجود می آید؟

آیا وب سایت آن ها همچنان به فروش ادامه خواهد داد و یا روند نزولی در پیش می گیرد؟
این گفته که «تبلیغات سرمایه گذاری است نه هزینه» را نمیتوان به طور حتم قبول کرد، ابهام اینجاست که آیا هر نوع تبلیغاتی سرمایه گذاری است؟ خیر! پروسه تبلیغی که در بالا به آن پرداختیم بسیار هزینه بر بوده و کسب و کار با قطع آن دچار مشکل خواهد شد. چرا که بسیاری از صاحبان سرمایه بودند که در اول کار خود بیشترین تبلیغات را هم داشته اما با توجه به زیاد شدن هزینه مالی، از تبلیغات خود دست کشیده اند. این تصمیم منجر به کاهش فروش و در نهایت فراموشی بعضی از این برند ها شد.

آیا ساخت تیزر تبلیغاتی می تواند به شما در اهداف بازاریابی تان کمک کند؟
اکثر ما می دانیم که تیزرهای تبلیغاتی میتوانند برای هر کسب وکاری سودمند باشد. از آنجا که این نوع تبلیغات زیر مجموعه تبلیغات رسانه ای می باشند باید گفت که :یک تیزر تبلیغاتی در صورتی که بتواند دقیقا مخاطب مورد نظر را هدف قرار دهد و دل او را به دست بیاورد، به طور نسبی بهترین و کم هزینه ترین مسیر در فرایند بازاریابی شما خواهد بود. فراموش نکنید که نحوه پخش و میزان تکرار یک آگهی در هر رسانه ای که باشد، مهمترین عامل اثر گذاری آن است، توجه داشته باشد که یک تیزر تبلیغاتی اگر بیشترین نمایش را داشته باشد ممکن است تاثیر منفی روی مخاطب شما بگذارد و بالعکس اگر کمترین بازدید را داشته باشد و کمتر دیده شود نادیده گرفته میشود.
مثال خوب این مورد آگهی های کینگ کیک گرجی و رب و خاویار بادمجون چین چین (پخش در پاییز و زمستان 97) است که در ابتدا خوب دیده شد اما با جو زدگی مدیران بازاریابیشان، میزان مناسب پخش را به درستی تحلیل نکردند و با پخش بیش از حد در شبکه های رادیو و تلویزیون، موج شدید واکنش های منفی مخاطبان را برای خود ایجاد نمودند.

اما چاره کار چیست؟ باید چه کار کرد تا بتوان تجربه ی موفقی از تبلیغات دیجیتال داشت؟
برنامه ریزی کلید موثری در موفقیت است ! این اصل در این مورد هم کاملا صدق می کند. برنامه ریزی در واقع داشتن یک طرح منجسم و جامع از تبلیغات و مخاطبین، راه های سنجش نتایج و هزینه ها می باشد . این را توجه داشته باشید که درصورتی که تبلیغات شما به ویژه تیزرهای تبلیغاتی سرگرم کننده باشند هیچ چیز مانع کاربران برای اشتراک گذاری آنها نخواهد شد و تیزرهای شما به سرعت ویروسی خواهند شد و موفق تر از سایر متدهای تبلیغاتی عمل خواهند کرد. هرگز فراموش نکنید که با یک تیم دیجیتال مارکتینگ مشاوره کنید. قطعا پیشنهادات مناسبی برای ایجاد راهبرد خود دریافت خواهید نمود.
در یک برنامه ریزی تبلیغاتی شما باید ابتدا مخاطبین واهداف تبلیغات را مشخص کنید، قرار است پیام تبلیغات خود را با چه کسانی در میان بگذارید ؟ واین پیام قرار است چه تاثیری روی آن ها بگذارد ؟ به طور مثال یک فروشگاه اینترنتی محصولات آرایشی بهداشتی را در نظر بگیرید مخاطبین این وب سایت کسانی هستند که بیشتر از باقی افراد به سلامت و بهداشت خود اهمیت می دهند پس با این تفاسیر بیشتر این افراد در جامعه ما بانوان هستند. یک فروشگاه اینترنتی آرایشی و بهداشتی می تواند انواع و اقسام محصولات را داشته باشد. تعداد بسیار بالایی از برندها و کالاهای مختلف. مسلما نمی توان همه آن ها را در یک برنامه تبلیغاتی (به جز در همکاری در فروش) به مخاطبین معرفی کرد. مثلا فرض کنید که این برنامه تبلیغاتی همزمان با فصل تابستان آغاز خواهد شد. محصولات مناسب این فصل بیشتر ضد افتاب ها و ضد تعریق ها هستند پس مشخص شد که می خواهیم چه چیزی را به مخاطبانمان معرفی کنیم و حالا مهمترین مطلب این است که بهترین تبلیغات را خود وب سایت ها میتوانند انجام دهند، حتی رسانه هایی مانند تلویزیون کمک چندانی نمیکند بلکه تبلیغات موثر در وب سایت ها مورد توجه قرار میگیرند، حال مهم این است برای تبلیغات سراغ چه وب سایت هایی برویم. با توجه به مخاطب هدف که اکثر آنها را بانوان تشکیل میدهند بهتر است به سایت هایی که اکثر کاربران آنها بانوان فارس زبان هستند مراجعه کنیم.
مجله های اینترنتی، وب سایت های ژورنال مد و لباس، وب سایت های مرتبط با هنرمندان و …. بخش بزرگی از کاربران این وب سایت ها را بانوان تشکیل می دهند.
قرار است چه میزان هزینه کنید و چه چیزی به دست اورید ؟
ابتدا به سوالات زیر پاسخ دهید:
آیا هدفتان از تبلیغات صرفا فروش محصولات یا خدمتتتان است ؟
آیا می خواهید که جایگاه در ذهن مشتریان بسازید؟
آیا قصد دارید برند سازی کنید؟ (برنامه تبلیغاتشان بخشی از برنامه برندینگ شماست؟)
بسته به پاسخ هایتان به این سوالات بودجه ی تبلیغات، چگونگی تبلیغات، اینکه کدام وب سایت را برای تبلیغات انتخاب کنید، شعارهای تبلیغاتی، گرافیک وسایر موارد مربوطه میتوانید پلنهای تبلیغاتی برای خود برنامه ریزی کنید. فرض می کنیم که قرار است با استفاده از تبلیغات محصولاتمان را بفروشیم و در ذهن مشتری جایگاهی برای خود ایجاد کنیم تا ما را به خاطر داشته باشند.
در این صورت می بایست تبلیغات با انسجامی داشته باشیم. نوع رنگ بندی، نزدیکی شعارهای تبلیغاتی، استفاده از المان های هماهنگ و رعایت این دست موارد باعث هماهنگی و انسجام در تبلیغات می شود.
بهتر است برای هر وب سایت سناریویی جداگانه و متاسب با علایق و نیازهای کاربران آن تهیه کنید و هیچگاه از یک بنر در چند وبسایت با مخاطبان دارای علایق متفاوت، استفاده ننمایید.
از طریق گوگل و الکسا یک لیست از وب سایت های هدف تهیه کنید، زیاد به رتبه های یک و دو رقمی سایت ها توجه نکنید، در اکثر مواقع وب سایت های تخصصی با رتیه های بالاتر میتوانند از وب سایت های پربازدید، بازده بیشتری داشته باشند.
پس از تعیین وب سایت ها و تطبیق لیست با بودجه من نظر، به تبلیغات بپردازید. بهتر است سعی کنید با مدیران این وب سایت ارتباط داشته باشید و به مرور زمان از آنها درخواست کاهش قیمت تبلیغات و از همه مهتر ارائه اطلاعات مفیدی در مورد پتانسیل و علایق کاربران آنها داشته باشید.
سعی کنید قبل از تبلغیات امکان بررسی نتایج و بازدهی هر تبلیغ را فراهیم کنید، اینکه بدانید کاربران بیشتر از چه سایت و چه کانالی به وب سایت شما مراجعه کرده و یا تمایل به خرید از محصولات شما پیدا کرده اند، میتواند در اولویت بندی تبلیغات شما موثر باشد.