۱۵ علت ترک سایت که باعث میشود افراد در کمتر ۱۰ ثانیه وبسایت شما را ترک کنند!
تاکنون از خود این سؤال را پرسیدهاید که چرا برخی افراد در نگاه اول دکمه Back را در مرورگر خود میزنند و وبسایتها را ترک میکنند؟ علت ترک سایت شما چیست؟ شاید بهتر است با ما ۱۵ دلیلی که باعث میشود افراد فوراً سایت شما را ترک بکنند، بررسی کنید. شاید به این فکر کنید که هرکدام از این دلایل بهتنهایی مهم نباشند اما گاهی وجود چند مورد از این موارد باعث میشود، کاربر با قطعیت تمام، دکمه back را فشار دهد و با خود بگوید عجب وبسایت بد و بی کاربردی است.
1- پخش موسیقی
امروزه برخلاف قدیم کاربران تمایلی به پخش موسیقی در ابتدای ورود به سایت ندارند. پس سعی کنید با وجود داشتن موسیقی در سایتتان، مخاطب خودش انتخاب به پخش موسیقی بکند یا خیر.
2- پاپ آپ
ممکن است کلمه پاپ آپ را نشنیده باشید، اما حتماً در عمل آن را میشناسید و شاید کلی به سازنده آن ناسزا گفتهاید! وارد برخی از سایتها که میشوید، صفحه جدیدی بهصورت خودکار باز میشود و احتمالاً بهصورت مستقیم تبلیغاتی را نمایش میدهد. سعی کنید هیچوقت از ابزار «اسپم» استفاده نکنید. مطمئناً اکثر افراد وقتی میبینند با هر کلیک آنها پنجره جدیدی باز میشود بسیار ناراحت میشوند و «حتماً» آن سایت را میبندند.
3- تقسیم یک صفحه به چند صفحه
برخی از سایت¬ها همواره به این صورت هستند که با ورود به یک صفحه جدید، امکان مشاهده همه مطالب و یا تصاویر را به شما نمی¬دهند و مستلزم این است که شما با انتخاب یک یا چند صفحه، مطلب مورد نیاز خود را پیدا کنید. مثلا برای دیدن تصاویر با زدن دکمه ((بعدی)) شما می¬توانید باقی تصاویر را مشاهده کنید که میتوان گفت، یکی از موارد خسته کننده برای کاربر تکرار مرتب این عمل است. پس بهتر است که برای کاربران این فضا را طراحی کنیم که با ورود به صفحه اول همه مطالب و تصاویر را در اختیارشان قرار دهیم.
4- سرعتپایین بارگذاری سایت
امروزه با وجود اینترنتهای پرسرعت، دیگر نمیتوان محدودیتهای اینترنت همانند )DialUp شماره گیری) را بهانه کرد. بخش بسیار بزرگی از کندی سایتها مربوط به بهینه نبودن سرعت آنهاست. پس بهتر است که بر روی بهینهسازی سرعت سایتتان کارکنید تا بتوانید تجربه کاربرانتان را بهبود ببخشید.
5- نسبت تبلیغات به محتوا
بعضی از سایتها چند برابر محتوایی که دارند، تبلیغات نمایش میدهند. در برخی از این موارد آنقدر این جریان اذیت کننده میشود که کاربران هم بیخیال محتوای شما میشوند و اصلاً نگاهی به تبلیغاتتان هم نمیاندازند. پس سعی کنید خودتان تناسبی میان قرار دادن تبلیغات درون سایتتان را ایجاد کنید.
6- ناوبری (Pagination) اشتباه
یکی از فاکتورهای مهم در روند طراحی سایت، ناوبری می باشد که مسیر حرکت بازدیدکنندگان را در صفحات سایت مشخص می کند و یا به بیان دیگر لینک هایی است که صفحات یک وب سایت را به یکدیگر متصل میکند. در تعریف دیگر میتوان گفت، مسیری است برای حرکت در صفحات دیگر سایت. سعی کنید از قبل همیشه ساختار سایتتان را طراحی کنید و به خاطر بسپارید که کاربران باید در کمترین زمان ممکن به محتوای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
7- اطلاعات صحیح و موردنیاز را به کاربران بدهید.
گاهی در سایتی به دنبال موضوع خاصی میگردید اما متأسفانه دقایقی وقت خود را میگذارید اما اطلاعاتی که میخواهید را به دست نمیآورید! لطفاً درون سایتتان اطلاعات موردنیاز در مورد محصولاتتان را بصورت یکجا نمایش دهید و سعی کنید در کاملترین حالت آن باشد. هدف ما از اینکه سایتی برای شرکتمان ایجاد میکنیم قطعاً جذب مشتری و رفع مشکلات وی است، پس همواره باید اطلاع داشته باشیم که کاربر دقیقاً چه چیزی میخواهد.
8- استفاده بیشازحد از تصاویر متحرک
صد در صد درست است که تصاویر متحرّک میتوانند نظر کاربران را جلب کنند، اما باید توجه داشت که استفاده بیشازحد از آنها اصلاً خوشایند نیست و امکان دارد باعث جلب توجه آنها به دکمه بستن صفحه شود!
9- انتخاب فونت نامنلسب
اکنون که امکان این وجود دارد در وبسایتها از فونتهای خوب استفاده کرد چرا برخی از سایتها هنوز دست از سر Tahoma یا Arial برنداشتهاند؟ خواندن متون طولانی، با فونتهایی که برای زبان فارسی بهینه نشدهاند اصلاً گزینه مناسبی نیست و باعث میشود که کاربران به سادگی از کنار محتوایی که شما ساعتها برای نوشتن آن وقت صرف کردهاید بگذرند. حتماً سعی کنید از فونتهایی که برای وب بهینه شدهاند استفاده کنید، تا کاربران با رغبت بیشتری محتواهایتان را بخوانند
10- محتوای کهنه و قدیمی
سعی کنید در نوشته های وبلاگتان دقت بیشتری کنید. چنانچه نوشته های سایت شما، جز آخرین نوشته هاست (به عنوان مثال، آخرین نوشته مربوط به یک سال پیش است) مطمئن باشید که با این کار حتما باعث خارج شدن کاربران از ساییتان خواهیدشد. پس سعی کنید نوشته های خود را بروز کرده و همیشه نوشته های بلاگ سایت خودتان را در اولین اولویت قرار دهید.
11- عدم وجود صفحه درباره ما
باید این را به خاطر داشته باشید که مخاطبین یا بازدیدکنندگان شما بیشتر از ورود به صفحه اصلی، تمایل دارند که درباره شما بیشتر بدانند و با شما آشنا شوند پس، داشتن یک صفحه اختصاصی به عنوان برگه ((درباره ما)) الزامی است در غیر این صورت بازیدکنندگان شما به سرعت سایت را ترک خواهند کرد.
12- -نمایش فقط یک ویدئو در صفحه اول
شکی نیست که استفاده از ویدئو بسیار مفید، پربازدید و مهم است، اما باید در نظر داشت که امکان دارد بیننده سایت شما تمایل نداشته باشد در همان لحظه از محتوای ویدئویی شما استفاده کند، بهطور مثال شاید کاربر میخواهد چند نکته را مجدداً مرور کند و سایت را ببندد؛ یا در آن لحظه سرعت اینترنتش مناسب نباشد تا بتواند از ویدئو استفاده کند؛ یا حتی جایی باشد که نتواند از هندزفری برای شنیدن صوت ویدئوی شما استفاده کند. توجه داشته باشید که در کنار ویدئو، حتماً چند خطی متن شامل نکات اصلی ویدئو بنویسید.
۱۳- ترکیب رنگ و کنتراست اشتباه
سعی کنید تا حدی که امکان دارد در انتخاب رنگها، از رنگ های مورد آزار کاربران استفاده نکنید، این یک اشتباه بسیار بزرگ و تاثیرگذار می باشد. خواندن متنی به رنگ سفید در پسزمینه مشکی میتواند گاهی جنایت در حق بشریت تلقی شود. سعی کنید با یک رنگ مناسب مخاطبین را جذب کنید و حتما برای این کار از طراحان خبره در این زمینه کمک بخواهید.
14- بهینه نبودن برای موبایل
از زمانی که استفاده از موبایلها مخصوصاً تلفنهای هوشمند افزایشیافته، وب گردی توسط موبایل نیز زیاد شده است و مخاطبین زیادی با استفاده از موبایل وارد سایت های مختلف می شوند بطوریکه ابتدا باید سایتها را برای موبایل طراحی کرد و سپس برای کامپیوترها. ایدئولوژی. (Mobile-First Design)لازم است که سایت های شما در ابتدا این قابلیت را داشته باشد که بتواند برای دستگاه هایی مانند موبایل و تبلت هم به راحتی بازشوند زیرا درغیر این صورت مخاطبین به سرعت از آن رد خواهند شد و ترافیک سایتتان کاهش پیدا خواهد کرد.
15- اجبار به ثبتنام
تعداد زیادی از سایتها میخواهند شما را به طریقی در همان ابتدا و بدو ورود شما به سایت و یا بازدید اول، کاربر خود کنند. بهطور مثال برای خواندن نوشته یا دانلود این فایل باید ثبتنام کنید. افراد اگر مطمئن نباشند که این سایت نیازشان را رفع میکند یا نه حتماً سایت را میبندند.