هنر طراحی بسته بندی
هنر گرافیک دارای دوشاخه اصلی میباشد این مقاله با در نظر گرفتن تبلیغات که از کاربردهای این هنر به حساب می آید به تعریف این دو گرایش میپردازد.
1-گرافیک هنری (Graphic art)
2-طراحی گرافیک (Graphic design)
واژه گرافیک از مصدر یونانی (Graphein) به معنای نوشتن گرفته شده است. ریشه آن در اصل به معنای (خراشیدن)، (حک کردن) و(نقر کردن) است، که در روش های قدیمی روی سنگ یا مس، مانند عمل خراشیدن طراحی میکردنند و پس از برگردانیدن آن روی کاغذ تکثیر را انجام میدادند که به آن (طراحی خطی گرافیک) گفته میشد. طراحی گرافیک به صورتی است که علاوه بر در نظر گرفتن عناصر زیبایی شناختی، موضوع کاربردی این هنر را نیز الگوی کار خود برای رسیدن به هدف قرار میدهد، به همین خاطر نام آن را گرافیک کاربردی نامیده اند. تبلیغات در واقع نوعی از گرافیک کاربردی هستند زیرا در این نوع روش، هنر گرافیکی خودش به سمت جامعه می آید و در معرض دید افراد قرار میگیرد که از جمله این تبلیغات میتوان به پوسترها، بیلبوردها، تبلیغات شهری و... اشاره نمود. از دیگر زیرشاخههای هنر گرافیک کاربردی، طراحی بسته بندی میباشد که در این روش هنر،تکنولوژی همزمان در تبلیغات به کار برده میشوند تا اثری رضایت بخش را روی دیدگان مردم بر جای بگذارند.

امروزه در تمام بسته بندیها، طراح سلیقه خود را به خرج میدهد تا همواره طرحی خلاقانه برای تاثیرگذاری روی ذهن افراد ارائه دهد، مانند بسته بندی های مواد غذایی، بهداشتی و...
اما در طراحی بسته بندی باید به یکسری نکات توجه داشت:
- یکی از نکات مهم در طراحی بسته بندی بحث محافظت و سالم ماندن کالا است .
- طراح باید ضمن یاد داشتن تکنیکهای هنری و گرافیکی به اصول مواد حفاظتی محصول نیز توجه داشته باشد.
- از دیگرنکات مهم در بسته بندی آگاهی داشتن مخاطب ازمحتویات داخل بسته میباشد که بهتر است طراحی به شکلی باشد که امکان دید را به خریدار بدهد، کار دیگر طراح این است که به شرایط محیطی محصول در مجاورت گرما و سرما نیز دقت داشته باشد.
- هر کالایی برای طراحی بسته بندی خود یک رنگ مخصوصی را میطلبد، طراح باید بتواند برای اثرخود رنگ های متناسب با محصول را که سبب جذب دید مشتری میشود استفاده کند.
یکی از اثرگذار ترین تبلیغات در بازار اقتصادی همین طراحی بسته بندی میباشد و امروزه آنچه که مورد توجه بسیاری از شرکت هاست طراحی با کیفیت یک محصول هست.. طراحی و گرافیک زیبا در بسته بندی میتواند احساسات خریداران را مورد هدف قرار دهد بطوریکه میتواند حس لوکس بودن محصول و در مقابل آن، ایجاد حس کم ارزش بودن محصول را در مخاطب ایجاد کند. بسته بندی امروز حکم یک پیام فروش به خریدار را دارد. دراصل تولیدکننده برای موفقیت در این ارتباط دوطرفه باید بتواند به زبان خریدار صحبت کند. پس بسته بندی صرفاً یک محافظ کالا نیست، دقت داشته باشید که یک بسته بندی خوب نشان دهنده نگهداری، محافظ کالا بودن، برند و همچنین معرف خصوصّیات محصول به مصرفکننده میباشد، در نتیجه داشتن یک بسته بندی با کیفیت به معنای جذب خریداران بیشتر و افزایش فروش بیشتر خواهد بود چرا که ارزش یک بسته بندی به بُعد گرافیکی آن بر میگردد.
گروه طراحی خلاق و با تجربه شرکت تبلیغاتی نماگران آینده هوشمند(نگاه) می توانند شما را در بهره بری از این هنر یاری نمایند.