مدیریت شبکه¬های اجتماعی:
مدیریت شبکههای اجتماعی، یکی از الزامات مهم برای هر کسب وکارِ سازمانی میباشد. همانطور که میدانید افراد بیشتر وقت خود را صرف جستجو در شبکههای اجتماعی با هدف یافتن محتوای مورد نیازخود یا سرگرمی میگذارند. زمانی که شما به عنوان یک صاحب کسب وکار تصمیم میگیرید که در فضای مجازی حضور داشته باشید، قطعا به فکر پیشرفت و گسترش مجموعه خود می باشید. این روزها، این روز ها، بهترین فرصت این است که شما وارد دنیای اینترنت شده و از طریق شبکههای اجتماعی باعث رشد و رونق کسب وکار خود شوید.

شبکه های اجتماعی
در حقیقت شبکههای اجتماعی میتوان گفت پلتفرمهایی هستند که افراد میتوانند، با حضور در آنها و عضویت با یکدیگر رابطه برقرار کنند و همچنین یکدیگر را پیدا کنند. واقعیت این است که مرزهای جغرافیایی به خاطر وجود داشتن شبکههای مجازی معنای خود را از دست دادهاند؛ به عبارتی دیگر فاصله را کوتاه کردهاند. شبکههای اجتماعی باعث شدهاند که با نفوذ در بین مردم، به عنوان بهترین ابزار ارتباطی شناخته شوند و میتوان از این ابزار برای تبلیغات و تجارت استفاده کرد. میتوان گفت اولین شبکهای که باعث محبوبیت کاربران شد، فضای فیس بوک بود. شبکه اجتماعی که شما میتوانستید هر نوع محتوایی را در آن به اشتراک بگذارید؛ با دوستان و آشنایان خود چت کنید؛ دوستان جدید پیدا کنید. ابتدا که فیسبوک شروع به کار کرد پلتفرمی بسیار جالب برای همگان بود، با توجه به رشد و ترقّی یکسری دیگر از شبکههای اجتماعی باعث شد که فیسبوک در این میان نسبت به برنامههای دیگر کمرنگتر شود ولی میتوان گفت که هنوزبه قوت خود باقی است.
با گذشت زمان و مشخص شدن اهمیت و مزایای این شبکهها بسیاری از کسب و کارها و سازمانها تصمیم گرفتند از شبکه های اجتماعی که به دلیل وجود افراد زیاد به عنوان ابزارهایی برای کسب درآمد استفاده کنند. شبکههای اجتماعی درواقع امروزه آنچنان کاربران را جذب خود کرده است که به جرئت میتوان گفت از سایتهای کسبوکار نیز قویتر عمل میکنند و امکان جلب اعتماد و تعامل بین مشتریان به حدی زیاد شده که کارکرد تجاری را مورد توجه خود قرار داده است.
مدیریت شبکه های اجتماعی
با توجه به رشد و پیشرفت شبکههای اجتماعی و بازاریابی از طریق این شبکهها، این نیاز احساس میشود که این شبکهها به یک مدیریت قوی احتیاج دارند. اینکه افراد در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و... حضور دارند کاملا درست است. اما شما به عنوان یک مدیر اجتماعی باید بتوانید بهترین تاثیر را روی مخاطبین خود بگذارید و آنها راجذب کنید. پس همواره سعی کنید تا آموزشهای لازم را در این زمینه ببینید.

بد نیست بدانید که بسیاری از سازمانها چون تسلط کافی در این زمینه دارند، تلاش میکنند که خودشان مدیریت این شبکهها را بر عهده بگیرند و از مزایای آن استفاده کنند. این سازمانها حضور در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام را به عنوان یکی از اصول سازمانی خود میدانند و به این بخش از فعالیتهای خود که میتواند در حوزه فروش و بازاریابی باشد، بسیار اهمیت میدهند.
وظایف مدیر شبکه های اجتماعی
در این قسمت از مقاله میرسیم به وظایف مدیران شبکههای اجتماعی و اینکه چه کاری باید انجام دهند؟ همهی ما میدانیم که یک مدیر اجتماعی در مرحله اول باید روی کسبوکار تسلط کافی داشته باشد و مهمتر اینکه باید روی ویژگیهای شبکهها و اپلیکیشنها احاطه کامل داشته باشد. با توجه به اینکه شبکهای مانند اینستاگرام به سرعت در حال پیشرفت می باشد، شما باید با افزایش فالوور در این زمینه آشنایی کامل داشته باشید. مهارت کافی در زمینه شبکههای اجتماعی از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه داشت. شما به عنوان یک مدیر شبکههای اجتماعی میتوانید با یک استراتژی درست قدم به اینستاگرام بگذارید که قطعا موفق خواهید بود. تولید محتوای اختصاصی و جذاب میتواند اصلیترین وظیفه مدیر شبکههای اجتماعی باشد.

یکی از نکات مهم این است که در محتواهای خود از مطالبی استفاده کنید که کیفیت بالایی دارند. یکی دیگر از نکاتی که باید رعایت کرد و از جمله وظایف مدیر شبکههای اجتماعی هم میباشد این است که بدانید در چه زمانی باید محتواهای خود را منتشر کند. بعد از مدت زمانی که از فعالیت صفحه شما در اینستاگرام گذشت، شما میتوانید با استفاده از ابزارهای متفاوتی که وجود دارد، پستهای خود را از دید مخاطبان تجزیه و تحلیل کنید و بهترین زمان و ساعت از شبانه روز را برای انتشار محتوای خود مشخص کنید. مدیران میتوانند همواره از هشتگها برای جذب مخاطبان خود استفاده کنند همچنین با تجزیه و تحلیل، آنها را مورد استفاده قرار دهند. اما مهمترین وظیفهای که یک مدیر شبکههای اجتماعی باید به نحو احسن آن را انجام دهد، تعامل با مخاطبین میباشد. داشتن تعامل به زبان دیگر، ارسال پیغامهای هدفمند به مشتریان و معرفی خدمات و محصولات برند از دیگر فعالیتهای یک مدیر اجتماعی است. شما میتوانید مشتریان خود را ترغیب به خرید محصولات و خدماتتان کنید و در رابطه با محتواها و محصولات خود نظرات آنها را جویا شوید. بهترین مکان برای اینکه به درستی و شفاف از نظرات و دیدگاههای مخاطبان خود در رابطه با سازمان آگاه شوید، شبکههای اجتماعی میباشد. شما میتوانید با استفاده از نظرات آنها، با توجه به نیازشان خدمت رسانی کنید.