ارتباط بین معماری برند و استراتژی کسب وکار
بسیاری از رهبران و مدیران، تنها در زمان تغییر به معماری برند توجه دارند به عنوان مثال در زمان هایی مانند: برندسازی مجدد، مالکیت و... درحالیکه که معماری یک برند یکی از مواردی است که در تمام زمان¬ها باید آن را مورد توجه قرار داد، نه فقط در یکسری بازه زمانی خاص. براساس استراتژی های بازاریابی و با توجه به اینکه آن برند در چه جایگاهی قرار دارد، نقش آن برای هریک از مشتریان چیست و همچنین اهداف آنها، طبقه بندی می¬شوند. این امر می تواند به ثبات بلند مدت یک برند کمک کند، سهامداران را یکی کند و با توجه به نکات زیر شما را در توسعه سعم بازار موفق گرداند:
• تعیین چگونگی اضافه کردن موفقیت آمیز محصولات و خدمات
• شناسایی موقعیت تجاری، پیام و صدای فرصت های مرتبط
• تقویت یا انتقال مارک هایی که نسبت به سایر مجموعه محصولات تأثیر گذاری پایین تری دارند.
• افزایش وفاداری مشتری
• تحت پوشش قرار دادن گروه مخاطبان هدف جدید

خانه برند شما به چه شکل است ؟
در این قسمت شما را با انواع مختلف معماری برند آشنا می کنیم brand architecture strategies) ) معماری برند به سه دسته: خانه ای با یک برند، خانه ای با برندهای مختلف و خانه ای از برندهای ترکیبی تقسیم می¬شود. در استراتژی استفاده از برندهای گوناگون، نام شرکت مادر را معرفی نمی کنند و به جای آن سعی می کنند که نام محصولات را ذکر کنند. در دسته دوم یعنی خانه ای با یک برند، محصولات از طریق یک نام واحد مشخص می¬شوند. همچنین در دسته آخر یعنی استراتژی برندهای ترکیبی، به این شکل است که از ترکیب دو روش گفته شده بدست می آیند.
آیا معماری برند شما با استراتژی کسب وکارتان هم سو است؟
معماری برند ساختاری است که نقش ها و ارتباطات موجود بین پرتفولیو برندها را مشخص میکند. به زبان ساده تر پرتفولیو برند به این منظور است که برندهای موجود با توجه به نقشی که برای هریک از مشتریان دارند، به عنوان مثال هدف، جایگاه و... طبقه بندی میشوند. گاهی اوقات در هنگام نامگذاری تجاری برندها یکسری از برندها مربوط به یک گروه خاصی از بازار هستند که به خاطر داشتن ویژگیهای خاص، باید اشاره کرد که آن ویژگی ها برای مشتریان هدف، محفوظ و منحصر به فرد بماند. رویکرد استفاده از یک برند برای موقعیتی مناسب است که شما در یک بازارِ به بلوغ رسیده قرار دارید و هدف شما مجهز شدن برای حداکثرسازی تلاشهای بازاریابی و ارزش ویژه برند است. هرچند اجرای رویکرد ترکیبی تا حدی سخت است، اما باعث میشود، زمانی که شما همزمان تلاش میکنید سهم خود در بازار را افزایش دهید و به دنبال نفوذ اعتبار برند اصلی تان نیز هستید، به شما کمک میکن. در اصل، استراتژی برند شما باید به گونه ای باشد که بتواند اهداف کوتاه مدت و بلند مدت کسب و کارتان را تقویت کند. آنچه که در ابتدا باید به آن توجه داشت این است که شما باید برند فعلی خود را بازنگری کنید و در مراحل بعدی آماده استراتژی برند خود شوید.
معماری برند خود را به کار بگیرید
همانطور که در مباحث قبلی گفته شد استراتژی برند شما فقط در زمان تغییر صورت نمیگیرد و یک فعالیت کوتاه مدت یا بلند مدت نیست بلکه تا زمانی که فعالیت کسب وکار شما ادامه داشته باشد این استراتژی به همراه شما خواهد بود. این هماهنگی که بین معماری برند و استراتژی کار شما وجود دارد برای موفقیت سازمان شما امری ضروری است.